Friday, July 15, 2011

Love Harry Potter Love Severus Snape~



mengikut kepada tajuk entry..
terang-terang la aku dah pergi tengok cerita ni..
aku tengok 2d je..sebab aku rasa 3d pon cam bese gak..
well.. 1stly, aku dah baca buku dia dulu..
so, aku memang mengharap yang kali ini, semua babak penting
yang dalam buku tu semua ada, tak macam Half Blood Prince..
aku keciwa sedikit dengan movie ke enam tu..

berbalik pada Harry Potter part 2 ni..
its TOTALLY AWESOME!!
aku sangat-sangat puas ati..
dalam cerita ni da kurang love story, dia banyak action je semua..
dan kalau korang teringin nak tengok muka Voldermort risau..
dalam Part 2 ni la banyak muka Voldermort keluar dan banyak reaksi..

dalam cerita ni juga, walaupun aku dah tahu jalan cerita..
tapi bila aku tengok movie ni..aku masih boleh menangis..
sampaikan my love one said that i pelik. kekeke
memang touching gila la bila bab severus snape..
dan korang mesti akan sayang dia lepas korang tengok cerita ni..
sayangnya dia kepada Harry..woouu sangat menyentuh hati..keke

dari ranking 10, aku yang tak pernah miss satu pon cerita Harry ni,
aku bagi 10/10..bukan sbb aku berat sebelah..tetapi mmg cerita ni
deserve it..totally..
banyak babak2 best.. babak snape, babak harry dengan Voldermot lawan..
pheww mantap..
babak di mana semua orang jadi hero.. memang best..
ada juga part-part yang kelakar dalam serius..
yang penting korang kena tengok sendiri.. sebab sangat awesomeee..
but pastikan korang tengok Part 1 dulu kang terpinga2..
sebab dia terus sambung je..takde flash back balik yang part 1 tuh..
neway pergilah tengok..memang berbaloi..
ehehe..dan aku.. akan tengok untuk kali kedua , ketiga.. selagi
aku rasa nak tengok..
ni pon da rindu kat cerita ni..huwaa


rindu sudah , nak tengok dorang lagi

1 Orang Mengarut:

Hayati Buya said...

wuarghhh nak tengok lagi !!!