Saturday, December 24, 2011

Its morning and I'm Thinking

good morning.
well.. i'm wrote this after i wake up.
why? sebab dah lama bersarang dalam otak.haha selalu jadi malas
nak tulis. why?
sebab malas nk taip password and username.
haih pemalas punya ayu. haha
btw,

sekarang ni ada seorang blogger jadi famous gara2 video proposed die.
cerita dia seperti dalam drama tv cerita melayu yan selalu kita kata
ohh.. sangat cliche babak ni.
but i tell you, its happened in reality world.
This girl bertunang dengan lelaki pilihan keluarga which dia menolak pada mulanya
disebabkan dia masih muda, 19 i think and dia tak kenal itu lelaki.
Kuasa Allah itu besarkan, Allah bukakan pintu hati dia and guess what
dia dengan rela hati menerima lelaki yang aku rasa sangat penyabar dan sweet.
hehehe.

blogger ni just nak share dengan kawan2 je. dan setelah video ni
tersebar , biasalah manusia, ada yang suka ada yang tak.
sampai si blogger ni buat satu post mintak maaf lagi. Mungkin
ada yang tidak berkenan cara beliau. mungkin la.
manusia kan. mana pernah nak puas hati dengan kebahagiaan orang lain.
haih. sedih tengok manusia sekarang.

whole story ni sebenarnya membuatkan aku terfikir pasal jodoh.
and i hope someone i met now, it's my jodoh.
and i know everyone hope for this too.
susahkan bila dah jumpa, dah suka, dah sayang tapi dia bukan jodoh kita.
punah ranah hati tu. tapi itulah kehidupan.

well, i hope the best for myself, and for everyone too.
Semua yang kita harapkan juga datangnya dari DIA yang satu.


Happy weekend.

Saturday, December 17, 2011

Trust is hard thing to do~

trust.
it is hard to do?
hard or not, depend on that people.

Bila dah percaya, dimainkan, kepercayaan hilang
itu lagi malang.
nak bangunkan semula kepercayaan bukan senang.
aku dah rasa semua tu.
sangat sakit sangat perit.
tapi ini dunia.
bila kau dah buat, ingat ada karma.
kau pasti temu ia semula.

aku harap kali ini tidak.
kerana kepercayaan sudah ditetapkan.
tidak sekali goyah.
bila goyah. musnahlah semua
jangan.
jangan biarkan semua terjadi.
jadikan pengalaman sebagai dinding hati.
ingat sampai ke akhir nanti.


p/s: tiba-tiba teringat kisah silam

Monday, December 5, 2011

Merayap~

Bila dah tiada duit.
kerja yang paling untuk dilakukan adalah merayap.
hamikk.
adik aku pun aku pow.
hahaha OKB la katakan.
Thanks miss hidayah.
bila dah dapat kamera.
muncullah hantu kamera keluar dari setiap pelusuk tubuhku.


cam kanak-kanak riang


adik ku pun sama bengong gak


poyo.hahaha



kenapa ngan budak ni ha


sangat2 takde keje


nak cakap tengok cerita ni ha. BEST!


entri yang sangat malas tapi nk update jugak.
hahaha.
btw cerita HAPPY FEET tu sangat2 la bestnye
rugi tak tengok kengkawan.


p/s: kamera baru

Saturday, December 3, 2011

Wordless~

Happy Birthday to Peah.My kecoh Frens. 




Semoga sentiasa di rahmati. 

Thursday, November 24, 2011

Kasih sayang yang tiada lagi zaman ini~

ini adalah anime yang dah lama
walaupun dah lama, aku tetap nak suruh
kamu, kamu dan kamu lihat animation ini.
manakah perginya sikap sebegini di kalangan
seorang abang?
zaman sekarang ni susah nak lihat kasih sayang sebegini
mereka lebih memertingkan diri
makan kaum keluarga sendiri.
pelik2.

aku suka animasi ini.
nak tahu kenapa?
sebab penceritaan yang sangat2 rare
kalau animasi sekarang ni
balik-balik berlawan sesama sendiri, bunuh membunuh dan byk lagi






aku suka.
tak tahu lah kamu, kamu  dan kamu yang lain.
selera masing-masingkan.
tak rugi kalau tengok.

The end

Mari bersenam ~

mesti excitedkan kalau dengar tajuk dia.
okay. aku ada seorang trainer peribadi. cewahh.
hehe.
actually. one of my friend , is a gym person.
so, daripada kita membazirkan pengetahuan yang dia ada
baik kita tanya macam-macamkan.
so disebabkan saya ingin mengempiskan perut saya akibat
malantak yang maha dasyat,so kita tanya je lah kepada trainer nan
seorang ini.

bak kata beliau.
nak kempiskan perut yang kian membuncit adalah
dengan melakukan senaman cardio.
bermakna seluruh badan anda bergerak
contohnya adalah jogging.
tapi kepada yang bekerja.so tidak ada masa nak
cari port jogging (alasan)
jadi anda boleh melakukannya dirumah.

antara senaman yang boleh anda lakukan adalah seperti
star jump sebanyak 15 kali
lompat setempat 15 kali
sit up 15- 20 kali
push up 5-10 kali

bukan buat berhenti2 ye.
senaman diatas perlu dilakukan terus menerus.
insyaAllah boleh lah mengurangkan berat badan anda.
err btw , senaman ni dicmpur2kan supaya ada variasi.
kita juga boleh pilih senaman lain juga.
rajin2 lah tgk youtube.
sekian

Saturday, November 12, 2011

Kenapa lagu Nera?

okay.
disebabkan my love one cakap lagu yang ada dulu tak best.
hahaha.
dan aku pun rasa lagu tu dah lama dah bertapak dalam blog ni.
so now its the time!
change the song yo.
well, this song for the first time i heard it, i like the lyrics so much.
and the arrangement of music too.
the singer? ermm. no comment. wahaha ( gelak jahat)
but after i listened it over and over again.
still it become my favorite one. hahaha
now its playing at my blog.
this is my current fav song.
so enjoy. me tooo.


oh btw, i like the lyric as i mentioned it earlier. i copy and paste the lyrics.
now sing it with me. keke


Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu
Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Ulang [*][**]
Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku
Ulang [*][**]
Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini

Sunday, November 6, 2011

HIbernate~

fuhh..fuhh.. *sapu2 habuk
bersawang sudah blog aku ni..
bukan malas..
sebenarnya letih..
keje , makan, drive, tido..
itu je la..
cuti je la nak rehat and have fun..
but for 2 days cuti..sabtu and ahad
ohh.. x cukup..
tulun22.. nak cuti lagii..


p/s: ily

Monday, October 17, 2011

Terima Kasih Masa Silam~

Masa silam itu kadang2 indah kadang2 tidak.
untuk aku, ianya sangat teruk.
mengapa?
masa silam aku melihat bagaimana
aku tidak dihargai , dipermainkan seperti patung yang tidak ada perasaan.
sehingga hari ini,
perasaan curiga kepada pasangan itu sangat menebal walaupun
tiada apa yang dilakukan oleh beliau.
perasaan takut dan fobia itu tetap ada walaupun telah
lama masa silam itu berlalu.
takut dengan kata2 lelaki.
yang mana satu benar yang mana satu palsu pun tidak dapat dibezakan
susah.
kini aku sedang berubah. mempercayai sedikit demi sedikit
kerana seseorang.
kerana aku tahu dalam sepuluh biji epal yang busuk dalam bakul itu
bukan semuanya adalah busuk.

Thursday, August 18, 2011

Promosi Hebat Oleh Seseorang ini~

untuk anda-anda yang notebook dia dah jadi macam ipad
atau dah jadi tak bermakna untuk hidup lagi
atau jangka hayatnya da suam2 suku
dan anda pula sedang mengusha notebook2 dipasaran
dan ingin membeli Notebook dengan harga yang rendah
bermakna entry ini adalah yang peluang yang anda sangat2 nantikan.
apakah itu.
sila baca seterusnya dibawah ni.

PROMOSI HEBAT!

HP ENVY 17-2100TX Notebook PC (NEW) (RM 6299 save RM700)
+ DIB HP 3D Active Shutter Glasses

- Intel Core i7-2630QM Processor(2GHz with Turbo Boost up to 2.9GHz, 6MB L3 Cache)
- Genuine Win7 Home Premium (64-Bit)
- 8GB DDR3 Memory, HDD 2TB
- 17.3" Diagonal Full HD HP 3D Ultra BrightView Infinity LED Display
(1920x1080)
- ATI Mobilty Radeon HD 6850 Graphics with 1GB Dedicated

============================================================

HP Mini 110(Red) Notebook PC (NEW) (RM 1100 save RM200)
+ HP USB 3 Button Optical Mouse

- Intel Atom Processor N570 (1MB Cache, 1.66GHz)
- Genuine Win7 Starter
- 1GB DDR# Memory, HDD 320GB
- 10.1" Diagonal WSVGA HP Anti-glare LED Display (1024x600)
- Intel Graphics Media Accelerator 3150(shared), 1024MB: Up to 256MB total available Graphics Memory

============================================================

HP Pavilion dv4-3106TX(Black) Notebook PC (NEW) (RM 2799 save RM400)
+ HP Wireless Optical Comfort Mouse

- Intel Core i5-2410M Processore (2.3GHz, 3MB L3 Cache)
- Genuine Win7 Home Premium (64-Bit)
- 4GB DDR3 Memory, HDD 640GB
- 14.0" Diagonal HD HP BrightView LED Display (1366x768)
- ATI Mobility Radeon HD 6750 With Dedicated 1GB RAM

============================================================

HP Pavilion dm4-1210TX Notebook PC (NEW) (RM 2499 save RM400)
+ HP Wireless Optical Comfort Mouse

- Intel Core i5-480M Processor (2.66GHz, 3MB L3 Cache)
- Genuine Win7 Home Premium (64-Bit)
- 2GB DDR3 Memory, HDD 640GB
- 14.0" Diagonal HD HP BrightView LED Display (1366x768)
- Intel HD Graphics, ATI Mobility Radeon HD 6370 with Dedicated 1GB RAM

============================================================

HP Pavilion dm4-1201TX Notebook PC (NEW) (RM 2600 save RM500)
+ HP Wireless Optical Comfort Mouse

- Intel Core i5-560M Processor (2.66GHz, 3MB L3 Cache)
- Genuine Win7 Home Premium (64-Bit)
- 4GB DDR3 Memory, HDD 640GB
- 14.0" Diagonal HD HP BrightView LED Display (1366x768)
- Intel HD Graphics, ATI Mobility Radeon HD 6370 with Dedicated 1GB RAM

============================================================

HP G42-458TX / G42-459TX Notebook PC (NEW) (RM 1899 save RM100)
+ HP USB 3 Button Optical Mouse

- Intel COre i5-480M Processor (2.66GHz, 3MB L3 Cache)
- Genuine Win7 Home Premium (64-Bit)
- 2GB DDR3 Memory, HDD 640GB
- 14.0" Diagonal HD HP BrightView LED Display (1366x768)
- Intel HD Graphics, ATI Mobility Radeon HD 6370 with Dedicated 1GB RAM

*interested? contact 017-4744924 (Firdaus)



dah baca semua diatas ni.
berminat sila hubungi no yang tertera.
ruginye kalau tak beli.
kalau orang lain beraya dengan baju baru, kasut baru
apakah salahnya anda beraya dengan NOTEBOOK baru.
keke.

The end.

Saturday, August 13, 2011

Yang Aku perasan~

kalau korang2 perasan,
blog2 org famous ni die ada template dia sendiri tahu.
yang aku perasankan
template dorang ni tak ada colour pun.
cube korang check sikit blog2 dorang
contohnya maria elena punya blog and hanis zalikha of kos
blog dorang ni satu colour je.
iaitu putih.
memang stail blog famous camtu ke?
atau memang dorang da pakat tak nak letak warna dalam blog dorang ni.
aku terperasan pasal hal itu.
kalau blog yang tak berapa nak famous ni
kemain dorang letak berwarna warni di hari raya.
hahah.
ntahla.
masing2 punya cara kan.
susahla kalau nak ikut orang ni. tetapkan pendirian sudah.

Monday, August 8, 2011

Sebelum dan Selepas~



maybe aku lambat,
maybe ada orang dah lama tahu.
tapi aku baru tahu okay.
so aku nak share kat sini pasal info yang aku tahu ni.
okay itu mukadimah.
seterusnya isi tajuk utama hari ni.
cube saksikan gambar sebelum dan selepas ini.


yang perempuan selepas surgery , yang lelaki sebelum.

cun tak bile da jadi perempuan.haha
okay mari aku perkenalkan orang diatas ni.
mesti korang nak tahu kan.
nama beliau adalah Harisu atau Lee kyung eun.
lahir kat korea. Beliau ni adalah penyanyi , pelakon dan juga model.
tapi selepas tukar jantina la. masa lelaki tak tahu pulak dia ni
jadi apa.sambung..
dia ni sanggup pergi japan untuk tukar jantina dan pyhsical diri
dia kepada perempuan.
katanya dia memang bernaluri perempuan dan suka kepada lelaki.
apa2 jelah.
yang penting lepas dia dah buat transeksual tu.
sekarang die semakin hot meletup.
badan hot kalah perempuan okay.
ni ada sedikit juadah berbuka untuk mata anda.




okay nilai sendiri cun ke tak cun beliau nih.
dan yang paling penting adalah.
dia sudah pon berkahwin okay.
dengan seorang LELAKI.
haha. aku pun tak tahu la lelaki tu gay ke apa.
or dia memang menerima seadanya di seorang ni.
dan mereka sekarang bahagia.

bahagia bukan?


aku menulis pasal hal ini hanyalah kerana
aku pelik melihat muka die yang sangat cantik
dan dia boleh berjaya walaupun sudah pecah tembelang
dia tu lelaki.
punyalah tebal muka diakan tahan malu.
siap boleh kahwin lagi. hebat.
adei.
dunia oh dunia.



Saturday, August 6, 2011

Kalah Artis~

nowadays (cewah)
kalau korang cube2 tengok kat laman2 web
gosip korang akan tahu betapa femesnye
kisah putus tunang si pemain bola sepak dengan blogger tu.
kalo korang bukak satu website femes dengan gosip2
artis ni, kisah dorang memang banyak sangat2.
macam artis lain dah tak wujud kat malaysia ni.

mesti korang tahu siapakan.
tak susah pon.
even kawan2 aku kat ofis tergelak disebabkan satu gambar pemain
bola sepak ni ada bayangan perempuan kat spek mata die tu
pon jadi isu jugak.
entah2 gambar adik ke kawan ke boleh jadi jugak yang tak kenal pon ye jugak.
betul kan.

tapi inilah yang susah jadi artis ni
semua yang kau buat semua orang tahu.
tak ke malu ea cerita putus tunang jadi hot story and sampai jadi
cover page suratkhabar lagi.
ni cerita ni makin complicated sampai ex2 segala ex keluar
dan si wartawan ni memang dah kerja merekakan korek2 cerita
ni pun dapat la tahu.
dah satu malaysia tahu lagi. kali ni ex pulak.

dah putus tunang tu diam2 jela.
kau tak malu keluarga pun tak malu.
apa2 hal pun simpan sendiri je la
tak payah la sampai tiada jalan penyelesaian.
sebetulnya, makin lama kes ni makin banyak la terdedahnya
pekung didada kan. nanti lagi malu.




p/s: aku harap nasib aku bukan seperti ni

we are~

we are human
and
human are not perfect.

Monday, August 1, 2011

Sebenarnya~

aku rasa aku duduk KL.
diulang KL.
aku wat latihan industri pun kat KL.
Diulang lagi KL.
so bahagian mana yang aku pelik adalah.
aku pergi kerja naik train dan kereta.
kereta sebab dari rumah pegi train takde kenderaan.
so naik la kereta.
sepatutnya amek masa 15 minit je. SEBENARNYA OKE.
tapi disebabkan jem nak mampos,
aku amek 1/2 jam nak sampai kat train.
pastu aku banned KTM tahu. sebab suke delay.
hampeh walupon singgit je kalo aku naik tu.
tapi aku naik LRT dan PUTRA supaya aku tak terlambat
smpai opis.
sebenarnye dekat je aku rase. SEBENARNYA OKE.
tapi pehal hari ni aku balik aku amek masa 1 jam setengah.
hah?
kenapa?
orang lain dah boleh rehat-rehat. aku duk dalam kereta lagi.
tekan break je kerja.
walaupon SEBENARNYA sekejap saja, tapi aku tetap balik
LAMBAT.

pfttt.
sekian.

Dah 3 Minggu~

sebenarnye saja nak beritahu.
aku dah buat latihan industri selama 3 minggu dah.
aku tak salah pilih company
dan aku suke bekerja kat situ.
yang penting staff member kat department aku sangat best.
aku tak tahu , aku tanye, dorang tolong.
bukan tolong tak ikhlas tahu.
sangat ikhlas.
sekepala pon ye jugak.
bos pon leh tahan gila walaupon strict.

apa2 pon.
buat masa ni takde masalah lagi.
so
kesimpulannya entri aku kali ni,
keje kat tempat aku LI sekarang adalah best.
sekian.

Wednesday, July 27, 2011

Manusia~

Manusia
Biasalah bila dah senang lupa segala-segalanya
Lupa siapa selalu bagi sokongan bila masa tiada siapa yang kenal
lupa siapa sanggup menerima semasa tiada orang tahu
kewujudan dia.

Bila dah senang tinggalkan terus
berubah mengikut dunia
tanpa sedar
dia sudah alpa dan hilang diri
dalam dunia yang fana

manusia mudah lupa.

Saturday, July 16, 2011

1 hari lagi~

tinggal lagi sehari je nak isnin dah
sangat menakutkan.
bermulalah kehidupan baru sebagai pekerja.
kenapa nervous sangat ni pun tak tahu la.
mungkin pengalaman pertama merasa saat ini.
hope everything gonna be fine.
i wish.


p/s: kene bangun pepagi dah sekarang. haih.

Friday, July 15, 2011

Love Harry Potter Love Severus Snape~



mengikut kepada tajuk entry..
terang-terang la aku dah pergi tengok cerita ni..
aku tengok 2d je..sebab aku rasa 3d pon cam bese gak..
well.. 1stly, aku dah baca buku dia dulu..
so, aku memang mengharap yang kali ini, semua babak penting
yang dalam buku tu semua ada, tak macam Half Blood Prince..
aku keciwa sedikit dengan movie ke enam tu..

berbalik pada Harry Potter part 2 ni..
its TOTALLY AWESOME!!
aku sangat-sangat puas ati..
dalam cerita ni da kurang love story, dia banyak action je semua..
dan kalau korang teringin nak tengok muka Voldermort risau..
dalam Part 2 ni la banyak muka Voldermort keluar dan banyak reaksi..

dalam cerita ni juga, walaupun aku dah tahu jalan cerita..
tapi bila aku tengok movie ni..aku masih boleh menangis..
sampaikan my love one said that i pelik. kekeke
memang touching gila la bila bab severus snape..
dan korang mesti akan sayang dia lepas korang tengok cerita ni..
sayangnya dia kepada Harry..woouu sangat menyentuh hati..keke

dari ranking 10, aku yang tak pernah miss satu pon cerita Harry ni,
aku bagi 10/10..bukan sbb aku berat sebelah..tetapi mmg cerita ni
deserve it..totally..
banyak babak2 best.. babak snape, babak harry dengan Voldermot lawan..
pheww mantap..
babak di mana semua orang jadi hero.. memang best..
ada juga part-part yang kelakar dalam serius..
yang penting korang kena tengok sendiri.. sebab sangat awesomeee..
but pastikan korang tengok Part 1 dulu kang terpinga2..
sebab dia terus sambung je..takde flash back balik yang part 1 tuh..
neway pergilah tengok..memang berbaloi..
ehehe..dan aku.. akan tengok untuk kali kedua , ketiga.. selagi
aku rasa nak tengok..
ni pon da rindu kat cerita ni..huwaa


rindu sudah , nak tengok dorang lagi

Wednesday, July 13, 2011

Kisah Budak Ini~

aku nak cerita sikit pasal budak-budak nih.
dorang ni aku kenal time aku amek kelas COMPTIA A+ dulu.
kalau tak kerana kelas nih, aku rasa sampai kesudah aku
takkan kenal mamat-mamat nih.

okey, permulaan cerita die senang je.
semua bermula dari seorang speckie ni. hihihi (jgn marah bobok)
Kitaorang kenal dari rumate tersayang aku, mimi.
dorang satu kelas.
sbb kitaorang boleh kenal adalah kerana cerita korea.
kalo nak tau ape tu (kot kot la korang tak tahu) contohnye macam
variety shows, drama series, lagu-lagu sume oleh Kpop bukan Mpop
hokeyss..
back to topic..
nama budak ni adalah Ahmad Fariz (promote sikit).. nama lain adalah
boboy atau bobok..(orangnye ensem)
die minat korea dulu tapi tak tahu sumber nak dapatkan..so aku
pon bagi la koleksi2 aku..last-last mintak lagi..
dalam kelas malu nak tegur konon..(muntah) tapi last datang jugak kat aku
then tanya memacam pasal kpop ni.kekeke
terus sampai sekarang kitaorang jadi rapat dan sentiasa bertukar-tukar koleksi.
thanks Bobok!

dan dari beliau la, aku kenal pulak budak ni nama die Ali nama sedap die
Ali Arsyad. haha. Beliau pon gila kpop juga. Beliau suke mendonlod series..
so siapa-siapa nak series korea mintak kat dia. Dan aku adalah orang
yang paling gembira sebab ada sumber. keke Thanks Ali banyak kasi
aku ni koleksi-koleksi kau. (nanti kasi lagi)

dan dari Bobok dan Ali la.. cerita-cerita yang aku kasi kat dorang tersebar
kat semua member-member diorang yang lain..
pastu salahkan aku kata aku pembawak virus korea (Hahaha jangan marah)
dan seterusnya aku kenal la Aidil , nash , Epi dan lain-lain lagi (ada lagi ke eh)
semua disebabkan Korean Pop nih. Thanks Kpop.
hakhakhak.

neway thanks korang sebab selalu tolong aku dan sentiasa share
koleksi memasing. hehe

Tuesday, July 12, 2011

A Whole New World~

cam tajuk lagukan..
lagu a whole new world dari cerita alladin tu.
kehkeh..
ape aku merepek ni..

yang penting tanggal 18 july ni dah kene menjalani
hidup sebagai pekerja..
walaupon masih budak praktikal tapi still bekerjakan..
cuak plak bile pikir nk masuk tempat baru nih..

Ape-ape pun yang penting..
kita senyum aje..


Monday, July 11, 2011

Help Me!~

sebenarnya aku pening ngan background blog aku sendiri
aku tengah mencari background yang lebih nampak simple
tetapi menarik.
so background2 yg sebelum ni hanya sementara sahaja
sebab tu korang akan selalu tangok background aku berubah
sebab aku tengah proses mencari..
sesape yang tahu ade background tuk blog lelawa..
tlg gtau eyk..

the end

p/s: haha aku amek ni pon sebab comel ayam tu

Tamat~

tamatla aku belajar degree..
walaupun bukan la dah abes terus..tp sekarang aku dah tak payah
jumpe assigment, final project, exam , quiz and paling penting Project Sarjana Muda..
Akhirnye setelah beberapa lame setel juga PSM aku nih..
dah selesai pon perkara besar..
tggal latihan industri sahaja..
kemudian akan melangkah la ke alam pekerjaan..
inilah kali pertama aku nk merasai alam pekerjaan..
selama ni tidak ada masa untuk bekerja langsung..
dan aku akan pilih jalan paling bawah dahulu sbelum sampai ke puncak..

dan pastinya aku akan rasa janggal kali ini..
kerana tiada lagi kentensenan bergelar pelajar..
tetapi kita sedia maklum bahawa waktu belajar itulah paling indah dalam hidup kita..
tak perlu pikir apa2..hanya pikir belajar sahaja..
tapi sekarang kita perlu memikirkan semua hal..
termasuklah hal remeh temeh..
sekarang perlu menjadi lebih dewasa daripada dewasa..

aku bahagia, kerana sudah selesai segalanya hanya tinggal
latihan indutri sahaja..
segala penat lelah aku selama 6 tahun aku belajar ..
aku harap aku dapat aplikasikannya di dunia nyata..
inilah yang ku ingin capai..
dan aku harap aku dapat capainya..

Saturday, July 9, 2011

Pertemuan, persahabatan , perpisahan~

siapa sangka.. masa dulu aku dengan dia bukan sekepala.
die dengan geng dia, aku dengan geng aku.
bila di UTEM, semua jadi laen.
yang bukan rapat menjadi sangat rapat.
yang bukan sekepala suatu masa dulu , jadi sahabat yang amat memahami
perangai masing-masing. Indah bukan. *senyum sendiri*

siapa sangka, dia yang kami pernah mengata,
kerana rupa parasnya sangat kemelayuan,
bulan puasa dia tidak berpuasa, hahaha
sebenarnya dia bukan melayu.
tetapi tetap warganegara Malaysia.
rapat dalam tempoh waktu yang singkat,kerana baik budi pekertinya..
bertiga kehulur kehilir.. melakukan semua kerja..
bukan setakat indah tetapi sangat indah.

Dia yang mulanya sangat susah untuk difahami,
tetapi hati budinya yang sangat setia terhadap kawan.
dia sangat disenangi. awal-awal kita bertemu..
janggal itu tidak ada. sentiasa bersama. sehingga tempoh 3 tahun
sudah mencukupi. Terima kasih kerana sangat memahami perangai diri
ini yang pendiam dan suka buat hal sendiri. kita sebilik sentiasa. kini..
kamu bakal hidup dengan orang lain. sentiasalah menjadi diri sendiri
kerana itulah yang terbaik.

Dia yang mulanya hanya rapat seperti biasa sahaja,
kerana keselesaan kami, dia juga bersatu.
menjadikan sekawan ini sangat saling membantu.
biar apa orang nak kata. asalkan kita tahu siapa diri kita. betulkan..
gelak tawanya yg sangat unik dan bersungguh-sungguh pasti diingati.


Dia juga, yang dahulunya tidak pernah mengenali,
tetapi disebabkan dia seorang yang ramah...
kami selesa bersama-sama dalam satu rumah.
sebenarnya adik tetapi kerana personalitinya..
dia sperti kakak antara kami. suaranya yang nyaring sangat garang tetapi
hatinya ada taman bak kata Shaheizy Sam dalam filem adnan sempit.
sangat gembira bila kita bersama2..saat yg indah juga.

pertemuaan itu suatu permulaan, persahabatan itu suatu keindahan,
perpisahan itu bukanlah pengakhiran.


p/s: sebenarnya aku pon tak tahu kenapa aku tulis gaya cmni. hahahhah tahan la muntah2 korg yg terkuar tu eyk.

Tuesday, June 28, 2011

Monday, June 27, 2011

Gloomy~

a very gloomy day for me
why?
i have no idea.
maybe i'm just tired.
or
maybe life is so boring.
with all things need to finish up
everything with the word PSM II
i just wish this day
doesn't happen again.
i just wish all the simple thing comes
and the smile will appear

p/s : such a gloomy mood.

Just A Simple Updates~


credit to Mr Google.


Wednesday, June 15, 2011

Akhirnya~

akhirnya betul kata2 yang aku pgg ni..

" Kalau kita tak dapat maknanya belom ada rezeki. itu bermakna Allah hendak menguji "

aku tau kata2 ini benar dan terbukti..
apabila aku mencari tempat untuk latihan industri..
aku beria nak LI bulan 7 .. tak nak bulan 9..
hantar resume awal2..
cari awal2.. kat jobstreet , google dan sebagainya..
tapi hampa..
kebanyakkan company tak nak respon pon..
ada satu dua je la yang rajin nk respon..
sampaikan dah nak dekat due date dah ni..
tuk hantar kat fakulti..
masih takda sebarang jawapan..
akhirnya.. semua rasa mengalah.. pilih juga untuk bulan 9..

tapi.. Allah itu maha adilkan..
setelah lama bersabar.. akhirnya..
Allah bukakan pintu rezeki aku dan juga kengkawan..
setiap orang dah dapat tempat untuk LI..
yang paling best sekali..
kami semua LI bulan 7 bukan 9..
kuasa Allah takde sapa yang tahu...

kami sangat2 bersyukur..
sekarang sudah mula mengorak senyum..

*interview yg aku xperience mengalahkah org yang nak bekerja.. sangat dasyat.

Saturday, June 11, 2011

Jurang Mariana, kalah Gunung Everest okay~


okay..aku tetibe nak google sal jurang mariana ni..
pasal masa kita belajar geografi dulu..
jurang mariana ni femes tahu..
sbb die jurang paling dalam didunia..
tetibe aku rase nak pegi lak..
gile.. berenang pon tak pandai ada hati nak turun dalam cmtu..

oke, berbalik pada jurang ni tadi..
Jurang mariana ni takde la jauh sangat tau dari Malaysia
Jurang ini terletak di Lautan Pasifik,lebih tepat lagi,
di Timur Mindanao, Filipina.
Kedalamannya mencecah sehingga 11 kilometer dan jurang sepanjang 2550 kilometer
ni memiliki kelebaran sehingga 69 kilometer.

Kalau korang tengok Gunung Everest pulak,
Ketinggian die adalah 8 kilometer dari aras laut.
Maknanya, Jurang Mariana ni lagi dalam. Kalau naik Everest sampai ada yang mati,
bayangkan kalau ada kita turun ke dalam Jurang Mariana ni.
Tekanan mesti tinggi silap2 leh pecah oo kepala kita.

Tapi sedalam2 jurang ini, ada jugak hidupan laut tau hidup kat sini
hebatkan kuasa Pencipta kita ni.
Maknanya ada orang dah turun jurang ni untuk tangkap gambar2 hidupan
laut ni..
kenapa aku cakap macam ini. sebab aku google2 jumpa gambar hidupan
laut yang hidup kat dalam jurang Mariana ni..
Nak share sikit la.. tapi gambar je oke..pasal nama2 hidupan ni aku
tidak tahu..keke











Kalaulah korang perasankan.. betapa hebatnya kuasa Allah itu..
sehinggakan ada hidupan2 ini boleh bercahaya dalam gelap
bak kata omputehnye, 'Glow in the dark'..

The end

Pictures from Halaqah.net
Semua info ini telah diubahsuai oleh saya dari sumber Google.

Wednesday, June 8, 2011

Tempat- tempat idaman ~



pasti semua orang ada tempat2 yang ingin korang pergikan..
sama juga dengan aku..
banyak sebenarnya nak pergi..
tapi disebabkan banyak sgt kekangan yang harus ditempuh..
mungkin suatu hari nanti akan pergi..InsyaAllah..
heheh

well..kalau berangan sekarang tak rugi ape2 kan..
malah bolehlah berangan2 dulu apa nak buat kat situ
bila sampai nanti..haha (<--- sampai ke)
okay..antara tempat2 idaman aku yang aku selalu
imagine nak pergi adalah.. teng teng teng..
calon2nya..

Air terjun Niagara

air terjun niagara ni terletak dekat wilayah ontarion, kanada dan
New York, Amerika Syarikat. Well kalau tgk skali je kompem korang
dah jatuh cinta dengan air terjun ni..cantik sangat okay..
kalau nak honeymoon kat sini pon mesti indah kan,kan,kan.. hehehe (berangan)

okay.
PARIS adalah tempat kedua yang aku suka. Aku suka sangat2 dengan Paris.
Semua orang kata Paris ni adalah Romantic city. Memang kene sangat la kan..
tengok gambar je da leh rasa tempat ni sangat romantik.
kalau leh pergi ngan orang tersayang sangat indah. hehehe (okay, berangan lagi)

Nak tengok Eiffiel tower


Nak tengok city ni in night view. wow

okay. the other place that i want to go is China. why? because of this..



Great Wall of China

Seriously, i'm amaze by thing things. So great.
and i want to look at it with my own eyes. Maybe one day.

next, aku suka beach. i don't know why but i like beach very much.
tapi dalam banyak2 beach aku tak berapa gemar la nak pegi
beach kat luar negara. Tak best pon rasenye. kalau lelaki mungkin la kan.
boleh cuci mata. keke. Tapi kat Malaysia pon dah leh cuci mata skang ni.
ramai je nak jadi cam minah salleh.huahua.

so plih je nak pegi beach mana kat malaysia ni. banyak oke.
and i like Tioman and Pangkor.

Pulau Tioman


paya beach Tioman. Lawakan. Sapa cakap beach kat Malaysia ni tak cantik.

ni ha Pangkor. woot woot.

woot.sunset.

pangkor beach. Teluk apekah ni i pon xtaw. hehe

okey.nape aku rase entry panjang sangat ni. takpe.teruskan. hhehe
selain itu juga, aku teringin nak pergi ke negara yang ada 4 musi.
sebab nak merasa autumn, spring and snow season. Summer tak payah
pon takpe. dah bosan. hahah Malaysia everyday summer. hahaha
out of this.. yang paling aku suke sekali adalah autumn. teringin nak tengok
depan2..huhu


autumn leaves..wa cantik..


snow season.. sejukk

spring season.. bunga2an..

hehe..berangan la kau ayu. tak salah pon. tapi tempat yang paling nak
pergi sekali dalam banyak2 tempat adalah MEKAH. Walau macam mana pon
kalau ada rezeki tempat ini pasti di tuju satu hari nanti. InsyaAllah..

pergi ngan keluarga mesti bertambah2 indah kan

the most beautiful place among places.

the end.

all pic from Google

Monday, June 6, 2011

Reminder~


credit to Google

Saturday, June 4, 2011

Rase annoying x..bile~

korang rase annoying x bile...

- korang ckp panjang2 lebar then the other person just replied
" ermmm", "yeke", "owhh" dan seangkatan dengannye.

- bile kite rase2 dah decide keputusan tu then tetibe org beria2 soh korg wat
keputusan lain..cm die je yg tempuhkan pastu..

- bile korg x sebok2 pon hal org len..tp org len sebok2 hal korang..

- bile korang taip mesej pepanjang then org tu reply k je..

- bile korang ngah sonok2 tengok cite kat panggung tetibe ade kol masuk kat hp korang

- bile korg ngah makan then tibe ada orang datang jual itu ini kat korang

- bila time korang takde kredit tu la..ramai msej2 korang

- korang rase annoying tak bile kite x siap lagi keje2 yg perlu dilakukan..
tp ade je busybody yang sebok duk cerita kat korang die dah siap keje tu

- bila da berjanji ngan korang then tetibe xtepati plak

- bile korang da siap lawa2 ni then ade membe or bf korang xkp tak jadi keluar

- then bila korang kol or tu..die tak angkat.. cm elok je die cmpak hp die ke laut kan..

- bila korang mesej org tu, sampai ke malam die xreply2..

* yang penting aku pon annoying gak rase bile kejadian2 seumpama ini terjadi dlm idup aku.

the end


Friday, June 3, 2011

Kan Dah Gelabah~

sekarangkan yang pemes selain fesbuk adalah twitterkan..
so aku pon kire adala twitter..
sbb twitter ni satu je yg bes..leh tau byk gosip2..haha
tu la yg sonoknye..
then aku bukak la twitter pada suatu hari ni an..
then tetibe nmpak lak.. #adindaevens ni jadi trending..
so..aku tertanya2 sapakah beliau ini..
adakah org2 politik yg buat issue..
atau adakah die ni seorg artis baru yang buat kontroversi..
selidik punya selidik..
akhirnya aku dapat tau..yg si budak ni bukan sesapa pon..
cume die sendiri bukak pekung didada die..

punyelah berani mengaku "dah xde dara" then..
tulislak " aku berani mengaku sebb aku ada maruah diri"..
dasyat tu.. sebenarnye tgk kat dua ayat ni je pon dah tau..
die taktau sebenarnye maruah diri tu apekan..
kalau kite bace la komen2 org yg komen entry die kat blog tu..
boleh tahan gak la..budak ni kene maki.. kene hina da seangkatan dengannya..
siap ada yang ckp " muke b***k then perangai pon b***k"..
adoi.. kesian gak..tp die yang cari pasalkan..

sekarang bila dah jadi trending kat twitter.. die mulalah gelabah..
aku terajin plak g tgk blog die balik.. then byk post die da delete n gamba2..
ha..tau gelabah..kalau tak berani plak sgt sebelum tu..
skang satu msia ni ha tau ko punye perangai..cmne la nk idup pasni..
awk tu muda lagi dik.. len kali pikir dulu sebelum buat..jgn ikut nafsu je..
haish dak2 sekarang ni la..
skrang ni nk kecoh gak..sebb org yg buat dengan dakni bakal bersalah..
sbb dikira tuduhan merogol walaupon same2 rela..
ha..kan da dapat bala dah..

hope die berubah.

*wondering.. cmne die nk hadapi masyarakat yag kenal die..

Thursday, May 26, 2011

You Make Me Happy~

This is what i feel

Thanks


..
..
..

lagilah

Thanks again

..
..
..

dan lagi

hehe..gedik plak dah..

..
..
..


ok..last2..

noted that please.
p/s: ilyvm





all picture cc to Mr Google.

Wednesday, May 25, 2011

Sebab yang tidak bersebab~

standard la kan..kalau couple2 ni..pasti akan terkeluar jugak
soalan ni..

"nape suke kat saya",
"nape sayang kat saya",
"nape cintakan saya".

well.. bagi aku..
semua ni x perlu..
sebab bagi aku la kan.. taktau la korang2 diluar sana cmne..
yang pasti..

kita akan sayang org tu tanpa sebab..
kita akan cinta org itu tanpa sebab..
kita sayang seseorang itu tanpa sebab..

perasaan itu akan muncul sendiri apabila masanya sampai..
biarlah diri die x ensem ke.. or for men.. pompuan tu x cun ke..
yang pasti..
kite sayang die.. itu sahaja..

sebenarnya memang ada sebab..
tp xdapat dikenalpasti sebabnya adalah apa..
betulkan..
(ye aku jawab balik)

the end.

Friday, May 20, 2011

Pasti Rindu~

now..i'm already finish my stdying at UTEM..
but tggl Latihan Industri n PSM II je lagi..
tp ni sum ex require tuk dtg kelas.. just jumpe supervisor je..
Latihan ndustri yg xtaw ag kat man..
n of kos akan jauh dari my sayang..

I'll miss him very much..
Die selalu bantu saya bile saya ssh..
dan sentiasa ada disisi saya..
pasni da jauh..
walaupon KL - Banting tu apela sgt kan..
but still xleh jumpe selalu dah..

I Will Miss U Sayang..
sgt2..

Thursday, May 19, 2011

Sengaja cari susah~


sengaja cari susah la aku ni..
kan da ssh.. xtaw nk wat cmne..
aku xtaw mane nk cari kanak-kanak RABUN WARNA..
tuk testing animation aku..
ni requirement untuk Final Year Project aku..
yg aku dpt skang ni lak..org2 yg da dewasa je..
aku punye animation tuk kanak-kanak..
kepada korg2 yg bace ni kalau la korang tau mane nk dapat kanak-kanak
rabun warna ni.. or ada adik2 or anak2 yang rabun warna ni bagitau la kat
aku.. hanya jawab questionare saje.. huhu
tolong..tolong..tolong..

Tuesday, May 17, 2011

Bebas~

wokey..
sekarang ni kalau korang perasan la kan..
time ni sume budak2 pas spm ngah bz2 nk masuk U..
dengan kata erti lain UNIVERSITI..
xkisah la mane2 jauh dekat..opss lupe.. selain itu ada jugak..
yang akan masuk matriks..dan juga bagi yang tak dpat mane2..
akan masuk form 6.. IPTS dan Politeknik juga tidak dilupe..
hahah.. kang ade yg sedey..sbb tak di sebut..

kalau korang tgk la kan..
dorg ni sume excited gile nak masuk..
yela nk sambung pelajaran ke tahap lagi tggi ..
sape yang tak excited nak2 pulak..mak ayah bertambah2 bangge dengan mereka..
tiada la kedengaran ayat2 perbandingan seperti..
"anak mak kiah tu dapat masuk U**.. hebat die tu"..ataupun kedengaran..
" tu la kau, belajar main-main, kan dah tak dapat masuk u dah".. ohh please..
anak-anak kemudian akan hempas pintu dan sebagainye..menunjukkan mereka
PROTES terhadap orang tua mereka.. itu satu hal..

tp bila dah diterima pulak..mindset budak2 yg baru nk up ni..
yang baru nak tempuh alam dewasa ni..
bukan main lagi..satu sebab seronok masuk universiti ni adalah..
jauh dari kongkongan mak ayah..boleh joli2.. seronok2..nk pegi mana
takde sape nk halang..hidup bebas..
ada jugak yang bagus..memikirkan untuk membantu keluarga..belajar bersungguh2
untuk berjaya dan yang seumpama dengannya..

tapi nak cakap apakan..
hati masing2..akal fikiran masing2..
fikirlah sendiri mana baik mana buruk..
Good Luck in your future fellas~

Sunday, May 15, 2011

Lelaki jadi bestfrens..How?

oke..
aku ade dalam 5 orang bestfrens lelaki.. ni x termasuk perempuan oke..
ni lelaki sahaja..
aku ngan dorg ni leh jadi rapat sebab kiteorg satu kepala..
ape g dorg buat aku boleh terima ape yang aku buat dorg boleh terima..
meh cnie aku kongsi sikit cmne nk jadi rapat ngan lelaki tapi sebagai bestfrens sahaja oke..
nk lebeh2 dri ni korg sendiri pon pandaikan..
haha..aku x pandai..

oke..jom kite start..

1) kalau nk jadi kawan baik ngan lelaki ni.. korang mestilah .. pling penting ni tau.. tak GEDIK..
err.. aku ulang lagi.. tak gedik.. err ulang lagi sekali la.. jgn sesekali gedik.. oke.. cube korg jadi
cool je .. xyah la nk bergesel2 ngan dorg.. tu da len da dik oi..

2) kalo dorg bawak awek dorg lepak sekali ngan geng2.. jgn plak ko nk tarik muke masam ke
or mulelah nk gedik maha dasat..konon2 nk tunjuk korg tu lagi rapat n lagi lame kwan n
member ni dr awek die.. ni mmg peranagi nk mintak pelempang oke.. kalo dorg bwk awek die..
secara x langsung korg jadi membe ngan awek dorg gak.. sentiase backup awek dorg selagi
perangai awek dorg boleh diterima la..jgn backup membabi bute je.. atleast pastikan awek
dorg tu x la mcm tggul kayu..sian kot..

3) cube masuk dalam attitude dorg.. lelaki ni kalo da berkumpul bahase tu jgn ckpla.. macm2
ayat kasar leh kua.. tp kalo dorg tujukan ayat kasar tu kat korg..xpayah amek ati la.. besekan
diri.. sebb niat dorg ni selalunye bergurau je.. tapi kasar sikit..

4) xyah la kalo kene pukul sebb dorg gurau2 ngan ko nk amek ati la..nk nnges la.. nk merajuk la..
hahaha kamon la..kalo cmni perangai korg kejap je la dorg kawan n ko .. sbb annoying kot ..
pompuan pon xske oke..

5)kalo ko rase xselesa ngan care dorg buat sesuatu..jgn pakai bagi je.. ckp leklok.. dalam nada
gurau pon leh..ala dorg ni ati keras kekadang dorg dgr je.. x amek ati pon..

6)yg paling dorg pantang..bile korg ckp2 buruk belakang dorg.. kalo ko nye niat nk ngumpat bek
jadi member dorg la.. depan muke seposen, angel.. belakang cm hampeh..silap2 ko kene tibai n
dorg2 ni.. aku penah nmpak kot..tp dorg tibai lelaki la.. bkn pompuan..

7) sentiase berkwan baik ngan awek die oke.. supaya awek die nmpak korg adalah kawan die..
bukan nk menggatal ngan die.. hahah pompuan kan leh rase kalo ade sifat2 tersirat kat
pompuan len ni..

8) hahaha bagi aku yg paling penting..jgn la ko bahasekan diri ko 'i' n 'u' ngan dorg2 ni.. xpon
ske men2 pggil syg la.. ape la.. kunun2 nk manje.. xpayah la.. mmg ko kene la ngan awek2
dorg tu nnti.. sempoi sudah.. 'aku kau', 'wa lu' , mmg nmpk kasar tp ni
leh kuat ikatan persahabatan tu ssb semua org snng ati..

9) kalo korg berkawan ngan dorg ni jgn la mengharapkan balasan ape2..yg penting ikhlas wei..
same cm korg kawan n pompuan gak..

10) dorg ni jenis ingat kawan.. so korg jgn la lupe terhadap kawan korg.. free2 je kene bahan
ngan dorg t.. hahaha bile trun mane2 tempat ade member tu roger2 la.. senang je kan..

tp kalo korg ni mmg jenis perangai yg xbleh blah..mmg x disukai oleh sape2.. mmg semua org xske ko.. ko wat la cmne pon mmg xkan org ske..ubah2 la diri tu.. sekian..

the end.

Thursday, May 12, 2011

Siyesly..apesal aku bz lak ni..


aku x fhm nape aku bz..
sbbnye aku da abes dah exam tuk degree aku..
nape aku masih ag bz..
nk kate wat psm rase cm psm 1 da lepas..tggl psm 2 je lagi..
ni asal lak aku bz nih..
plik2..
da la bz..kalo xletih xpe dow.. ni aku rase letih nk mampus..
aku cm rase aku ngah belajar lagi..
apebende ntah..
da la kene hadapi kepanasan global kat Malaysia ni kan..
pastu bz lak..
mmg aku x fhm nape aku bz..
hahaha..ape ayat aku ni,, aku sendiri pening bile baca...

yang penting aku x puas ati sbb aku bz waktu cuti ni..
ahahahhaha..da la nk rehat..
tu je nk bgtau...

the end.

source gambar from Mr. Google

Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu~



Selamat Hari Ibu kepada Ibuku..
ikhlas daripada diriku yang tidak sempurna
perangainya, yang kekadang sangat dingin hatinya,
kekadang tidak menghiraukan kata2mu dan sering hidup dalam dunia sendiri..
kamu adalah yang terbaik daripada yg terbaik..


Mrs. Norlida



Hari-hari terakhir sebagai pelajar Degree~

dgr bunyi tajuk post cm seronok je kan..
mmg besh pon sebenarnye..
aku da nk abes belaja dah... tggl siapkan thesis( ade 'h' ke xde sebenarnye) ngan wat latihan industry je..
pastu i'm free from studying..
tp bile pkir balik.. betul ke aku dah xnak belajar dah..
rase2 cm nk sambung master je.. tp bile pkir balik..
utang2 kat encik ptptpu tu satu hal..
kalo nk gune duit sendiri xde duit la plak..
so aku decide keje dulu kot..byr utg2 semua tu..
kalo ade rezeki muungkin aku akan amek master..
hehehe..

aku akan rindu semua yg berlaku kat universiti teknikal malaysia melaka ni..
walaupun awl2 dulu aku rase cm terpinggir sebb aku dak direct entry..
dak2 yg da masuk dulu ni lak cm xnk terima je aku ni..
tp pas beberapa mggu dorg da oke da..
bile dah last2 sem plak..makin rapat.. atleast dorg ingat kitaowg sebagai rakan kelas dorg..
byk kenangan kat Utem ni n kat tempat aku tggl gak..
besh sebenarnye duk umah sewa..baru aku tau nape org ag ske duk lua dr duk hostel..
heheheh..

walaupon psm 2 leh jumpe dorg gk.. tapi x semua..
sbb psm 2 ni ikut ske ati kite bile nk g jumpe supervisor..
one thing aku cedih gak.. pas ni xleh nk jumpe selalu dah ngan tersayang..
huuhuh sedih dow..tp xpe.. ade jodoh x kemane la kan..
aku pasti rindu semua perkara yg aku lalui semasa di Utem ni..
thanks UTeM.. Thanks my FRENS.. Thanks beloved LECTURERS..
hope we can see each other again..


sedih benor aku rase nih.. hehhe